Λάδι λεβάντας

 Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Το λάδι λεβάντας είναι το ενεργό συστατικό της αρωματοθεραπείας. Χόρτο λεβάντα χρησιμοποιείται για να το πάρει.Το λάδι περιλαμβάνεται στην κατηγορία των δαπανηρών αιθέριων ελαίων και χρησιμοποιείται ιδιαίτερα συχνά στις συνθέσεις αρωμάτων.

Εμφάνιση και οσμή

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας δεν έχει ουσιαστικά κανένα χρώμα, μόνο ανοικτές κίτρινες αντανακλάσεις στο φως. Έχει ρευστότητα και μικρό βάρος. Η μυρωδιά του ελαίου απορροφά όλες τις γεύσεις λεβάντας. Είναι σαφώς εκφρασμένες φρέσκες λουλουδένιες και μαλακές και πικρές ξυλώδεις νότες.

Προβολές

Η ποιότητα του λαδιού απευθείας εξαρτάται από την ποιότητά του. Εδώ είναι σκόπιμο να επισημάνετε τις ποικιλίες του πετρελαίου από τον κατασκευαστή.

Το γαλλικό λάδι λεβάντας έχει την υψηλότερη τιμή και θεωρείται η υψηλότερη ποιότητα. Το αγγλικό πετρέλαιο είναι αρκετά συγκεκριμένο, ελαφρώς κατώτερο από τη γαλλική. Το πετρέλαιο που παράγεται στην Κριμαία ή την Αυστραλία, θεωρείται αρκετά μέτριος και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους Γάλλους.

 Γαλλικό λάδι λεβάντας
Γαλλικό λάδι λεβάντας - η υψηλότερη ποιότητα

Η μέθοδος απόκτησης ελαίου

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας σήμερα παράγεται με τη μέθοδο της απόσταξης με ατμό, αν και αυτή η μέθοδος έχει ριζώσει μόνο πρόσφατα. Αρχικά, οι μέθοδοι απόκτησης ελαίου ήταν πιο πολύπλοκες και περιλάμβαναν την εκχύλιση με στερεά λιπαρά ή πιο πολύπλοκες μεθόδους απόσταξης.

Μόνο λουλούδια λεβάντας χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες και πάντα φρέσκα.

Δεν είναι περίεργο το λάδι λεβάντας θεωρείται τόσο ακριβό, επειδή για να πάρει ένα λίτρο πετρελαίου απαιτεί έναν τόνο πρώτων υλών.

Χρήσιμες ιδιότητες

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει τον ακόλουθο αριθμό χρήσιμων ιδιοτήτων:

  • έχει ένα ηρεμιστικό και διαλογιστικό αποτέλεσμα.
  • βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους ή του άγχους.
  • συμβάλλει στην επίτευξη εσωτερικής αρμονίας.
  • ευθυγραμμίζει το συναισθηματικό υπόβαθρο.
  • φροντίζει για το δέρμα.
  • κάνει τα μαλλιά πιο δυνατά και υγιέστερα.
  • έχει θεραπευτικές ιδιότητες.
  • χρησιμοποιείται για την αρωματοποίηση και την απολύμανση του αέρα στο δωμάτιο.
  • τονίζει το σώμα.

Επίσης, το λάδι λεβάντας έχει ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό που το καθιστά απαραίτητο για την αρωματοθεραπεία: μπορεί να συνδυαστεί με ένα μεγάλο αριθμό άλλων αιθέριων ελαίων.

Βλάβη

Το λάδι λεβάντας έχει αρκετά αρνητικά αποτελέσματα, αλλά μεταξύ αυτών υπάρχουν:

  • αλλαγή ορμονικής ισορροπίας.
  • πτώση πίεσης;
  • υπνηλία και λήθαργο.
  • αλλεργικό εξάνθημα.

Αντενδείξεις

Δεν συνιστάται η χρήση ελαίου λεβάντας στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • παρουσία αλλεργιών.
  • παρουσία επιληψίας.
  • κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?
  • κατά τη διέλευση της ακτινοθεραπείας.
  • υπό ελαττωμένη πίεση.
  • σε περίπτωση αναιμίας.
  • κατά τη διάρκεια της θεραπείας με φάρμακα που περιέχουν ιώδιο και σίδηρο.
 Ζημία και αντενδείξεις λάδι λεβάντας
Το λάδι λεβάντας έχει αρκετές αντενδείξεις, μπορεί επίσης να προκαλέσει διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις.

Εφαρμογή

Στην ιατρική

Το λάδι λεβάντας περιέχει μια τεράστια ποσότητα δραστικών ουσιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχει βρει ευρεία ιατρική χρήση στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • για τη βελτίωση της αντοχής του σώματος σε λοιμώξεις και κόπωση.
  • για την επούλωση των εγκαυμάτων?
  • ως χολερετικός παράγοντας.
  • για να απαλλαγούμε από ημικρανίες.
  • για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε υπερτασική ασθένεια.
  • στο ρόλο ενός διουρητικού.
  • για την εξάλειψη της αϋπνίας?
  • για την ομαλοποίηση της καρδιακής συχνότητας.
  • για τη θεραπεία της νεύρωσης.
  • ως αποχρεμπτικό.
  • για τη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.
  • για την εξάλειψη των ελκών, των τραυμάτων και των φλεγμονών στο δέρμα.
  • για την ανακούφιση των κράμπες και την ανακούφιση του πόνου.
  • για την ανακούφιση του φαγούρα από τσιμπήματα εντόμων.

Όταν χρησιμοποιείτε λάδι λεβάντας μέσα σε αυτό απαγορεύεται αυστηρά να το παίρνετε αδιάλυτο, διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει πόνο στο γαστρεντερικό σωλήνα και ερεθισμό. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αραιωθεί μερικές σταγόνες ελαίου με μέλι. Σε αυτή τη μορφή, μπορεί να ληφθεί όχι περισσότερο από τρεις φορές την ημέρα, πλένονται με τσάι βοτάνων.

 Λάδι λεβάντας με μέλι
Το λάδι λεβάντας με μέλι είναι πολύ χρήσιμο στην υπέρταση

Για την εισπνοή 1-2 λίτρων ζεστού νερού χρησιμοποιήστε μερικές σταγόνες ελαίου. Η μέση διάρκεια εισπνοής είναι 4-5 λεπτά.

Έχετε ένα καλό μπάνιο αποτέλεσμα με ένα μικρό περιεχόμενο λάδι λεβάντας.Ωστόσο, για να μην καεί, πρέπει να αραιωθεί με σόδα, γιαούρτι ή ξινή κρέμα. Για 3 κουταλιές της σούπας χρησιμοποιήστε 5-6 σταγόνες ελαίου. Για τα παιδιά, ο αριθμός των σταγόνων μειώνεται σε δύο.

Στα αρωματικά μενταγιόν είναι καλύτερα να προσθέσετε τρεις σταγόνες ελαίου.

Στη θεραπεία της φλεγμονής σημείου στο δέρμα, το λάδι μπορεί να εφαρμοστεί στην καθαρή του μορφή.

Το λάδι λεβάντας μπορεί να προστεθεί στα εργαλεία μασάζ, στη συνέχεια, για κάθε 10 γραμμάρια της βάσης, εφαρμόστε πέντε σταγόνες ελαίου.

Στους καυστήρες πετρελαίου συνήθως προστίθενται 5 σταγόνες λαδιού.

Στην κοσμετολογία

Για τα μαλλιά

Το λάδι λεβάντας βοηθά στην εξάλειψη της πιτυρίδας, τη θεραπεία της φλεγμονής του τριχωτού της κεφαλής, την πρόληψη της θραύσης των μαλλιών. Διεγείρει την ανάπτυξή τους και τους καθιστά ισχυρότερους και υγιέστερους. Για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε λάδι απευθείας στο σαμπουάν, τη μάσκα ή το μαλακτικό μαλλιών. Συνήθως μερικές σταγόνες ανά δόση κεφαλαίων.

Για να βελτιωθεί η ανάπτυξη των μαλλιών, το λάδι λεβάντας αναμιγνύεται με θερμαινόμενο κολλιτσίδα και τρίβεται στις ρίζες των μαλλιών 30 λεπτά πριν από το πλύσιμο.

Για να κάνετε τα μαλλιά σας πιο λαμπερά και καλύτερα χτενισμένα, προσθέστε 4-5 σταγόνες λάδι λεβάντας σε μερικές κουταλιές ελαιόλαδου και στη συνέχεια ανακατέψτε τον κρόκο. Η μάσκα διανέμεται σε όλο το μήκος των μαλλιών, αρχίζοντας από τις ρίζες, τότε το κεφάλι τυλίγεται με μια ταινία ή μια πετσέτα. Μπορείτε να ξεπλύνετε τη μάσκα μετά από 30 λεπτά.

Για την εξάλειψη της πιτυρίδας, το λάδι λεβάντας τρίβεται στο τριχωτό της κεφαλής 10 λεπτά πριν το πλύσιμο των μαλλιών σας.

Για το πρόσωπο

Το λάδι λεβάντας είναι εξαιρετικά χρήσιμο για το δέρμα του προσώπου:

  • Εξαλείφει τέλεια την φλεγμονή, την ερυθρότητα, την ακμή.
  • Με την τακτική χρήση του λεβάντας πετρελαίου, μπορείτε να ομαλοποιήσετε το έργο των σμηγματογόνων αδένων, έτσι ώστε το δέρμα να μην παραμένει λιπαρό λάμψη.
  • Το λάδι λεβάντας βοηθά στην εξάλειψη του ερεθισμού και του πρηξίματος και συμβάλλει επίσης στην τόνωση και την εξομάλυνση του ξεθωριασμένου δέρματος.
  • Για ευαίσθητο δέρμα, παρασκευάζεται μάσκα από μια κουταλιά ελαιόλαδου ή βερίκοκου και μερικές σταγόνες λάδι λεβάντας. Συνιστάται να το ξεπλύνετε σε μισή ώρα.
  • Μπορείτε να προσθέσετε λάδι λεβάντας στα τελικά καλλυντικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος. Για αυτή την σταγόνα ελαίου είναι αρκετή για μια ενιαία εφαρμογή κρέμας ή λοσιόν. Ωστόσο, μιλάμε για φυσικά καλλυντικά, τα οποία δημιουργήθηκαν στο σπίτι. Δεν συνιστάται να προσθέσετε λάδι στην κρέμα που αγοράσατε.
  • Για την εξάλειψη της ακμής και της ακμής, το λάδι λεβάντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί αδιάλυτο. Αυτοί οι ίδιοι μαστίζονται άμεσα ακμή. Το ίδιο ισχύει και για άλλες φλεγμονές στο δέρμα, συνιστώνται να λιπαίνονται προσεκτικά με βαμβακερό στυλεό βυθισμένο σε λάδι λεβάντας.
 Λάδι λεβάντας για το δέρμα του προσώπου
Το λάδι λεβάντας προστίθεται σε μάσκες και σπιτικές κρέμες προσώπου, καθώς καταπολεμά με επιτυχία την ακμή και την ακμή.

Για τα χέρια

Τα θηλυκά χέρια συχνά εκτίθενται σε μεγάλες ποσότητες νερού κατά τον καθαρισμό, το πλύσιμο ή το πλύσιμο πιάτων. Το δέρμα των χεριών γίνεται πιο χονδροειδές, και κατά τη διάρκεια των δουλειών του σπιτιού, εμφανίζονται συχνά μικρές περικοπές ή πληγές.

Για να μαλακώσετε το δέρμα, το λάδι λεβάντας προστίθεται στην κανονική κρέμα χεριών (κατά μέσο όρο 5-6 σταγόνες ανά 10 g κρέμας). Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αισθητό κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Μπορείτε να μαλακώσετε την επιδερμίδα κάνοντας λείανση με λάδι λεβάντας.

Είναι χρήσιμο να χρησιμοποιείτε μάσκες για τα χέρια, για παράδειγμα, αναμιγνύοντας μερικές σταγόνες ελαίων λεβάντας, μέντας, δεντρολίβανου και θυμαριού. Η σύνθεση τρίβεται στο δέρμα πριν από τον ύπνο.

Για τα νύχια

Για τη φροντίδα των νυχιών, είναι χρήσιμο να τρίβετε το λάδι λεβάντας που αναμιγνύεται με το τσάι ή το δεντρολίβανο. Μερικές σταγόνες από κάθε ένα από τα έλαια διαλύονται σε 10 ml ελαιολάδου ή βερίκοκου. Η καθημερινή χρήση αυτής της σύνθεσης θα ενισχύσει την πλάκα των νυχιών.

Το αδιάλυτο λάδι λεβάντας χρησιμοποιείται για τη στίλβωση των νυχιών. Είναι επίσης χρήσιμο για αυτούς να λιπαίνουν τη βάση του καρφιού και την επιδερμίδα μετά από ένα μανικιούρ. Στην περίπτωση μικρών τραυμάτων ή τεμαχίων, θα βοηθήσει στην επούλωση τους.

 Λάδι λεβάντας νυχιών
Το λάδι λεβάντας ενισχύει τα νύχια και προστατεύει την επιδερμίδα από τη μόλυνση μετά το μανικιούρ

Όταν χάσετε βάρος

Το λάδι λεβάντας χρησιμοποιείται μερικές φορές για την απώλεια βάρους. Γνωστό γεγονός ότι συνήθως η κατάθλιψη, το στρες, τα φορτία των νεύρων αυξάνουν σημαντικά την όρεξη.Το έλαιο λεβάντας βοηθά στην ηρεμία του νευρικού συστήματος, βελτιώνει τη διάθεση και δίνει σαφήνεια στις σκέψεις, συμβάλλοντας στη χαλάρωση του σώματος.

 Λάδι λεβάντας
Για να απαλλαγείτε από το υπερβολικό βάρος, τα οίδημα και τα ραγάδες συνιστώνται μπάνιο με λάδι λεβάντας

Για να επιτευχθεί μια θετική επίδραση, λάδι λεβάντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα μείγμα με άλλους. Για παράδειγμα, το έλαιο βανίλιας μειώνει την όρεξη. Σε συνδυασμό με λάδι λεβάντας, θα οδηγήσει το σώμα σε τόνο.

Δεδομένου ότι το λάδι λεβάντας ανανεώνει και λειαίνει το δέρμα, προστίθεται συχνά σε κρέμες κυτταρίτιδας. Βοηθά επίσης στην καταπολέμηση των ραγάδων και του πρηξίματος. Σε συνδυασμό με ένα σύνολο άλλων μέτρων απώλειας βάρους, το λάδι λεβάντας συμβάλλει σημαντικά στην απώλεια βάρους.

Σχόλια
  1. Λίζα , 19.08.2016

    Το λάδι λεβάντας είναι πολύ καταπραϋντικό. Πιστεύω ότι με την τρελή ζωή μας είναι απλώς ένα hev.

 Σχόλιο συγγραφέα
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Μην αυτο-φαρμακοποιείτε. Για την υγεία, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Βότανα

Spice

Τα καρύδια